Portalerne leverer saglig og faglig viden inden for klart definerede områder. Der er fri og nem adgang til daglige nyheder, artikelarkiv, debatforum, ekspertpanel, leverandør- og produktguide, ny litteratur og forskning, jobdatabaser, pressemeddelelser samt gratis e-nyhedsbrev.

 

2026 FIFA World Cup

VM i fodbold i 2026 vil blive afholdt i 12 grupper med fire hold i hver, i stedet for de traditionelle otte grupper med tre hold. De to bedste i hver gruppe og de otte bedste tredjebedste hold går videre til knockout-fasen.

De to sidste pladser afgøres via slutspil mellem de forskellige forbund. Der forventes en endelig beslutning om dette format i denne uge.

Spillesteder

Om fire somre fra nu af vil VM i fodbold 2026 være større og mere dristig end nogensinde før. Det medværtskabende triumvirat Canada, Mexico og USA vil byde 48 hold velkommen til den fireårige turnering, hvilket er en stigning på 50 % i forhold til den foregående udgave.

Turneringen vil blive spillet på i alt 16 spillesteder, heraf 11 i USA, tre i Mexico og et i Canada. Værterne vil også være værter for fanfester rundt om i byerne, som vil skabe en festivalatmosfære for fans med eller uden kampbilletter.

Seattle er en levende by omgivet af natur, hvor man kan drikke kaffe på den originale Starbucks eller nyde en betagende udsigt fra Space Needle. Derefter kan du stille din appetit på kultur og mad i City of Angels. Eller du kan køre i støvle-scooter gennem Texas' hjerteområde og nyde lækker Tex-Mex i Dallas. Og i Houston kan du udforske NASA's faciliteter og opleve den sydlige gæstfrihed.

Passer til

VM for mænd i 2026 vil omfatte 48 hold i 12 grupper af fire, hvor de to bedste hold og de otte bedste tredjepladser går videre til en ny knockout-fase. Dette er en ændring fra det tidligere format med 32 hold, som FIFA-præsident Gianni Infantino annoncerede i 2016 for at hjælpe turneringens mindre nationer med at kvalificere sig til konkurrencen og generere milliarder af dollars i indtægter.

Det betyder også, at gruppekampene ikke kan ende uafgjort - de vil gå til straffesparkskonkurrence, som det skete i Qatar 2022, selv om det ikke var den oprindelige plan. Det forventes at blive godkendt af FIFA's styrende råd i dag i Kigali.

Udvidelsen af turneringen vil betyde 104 kampe, hvilket er en stigning fra 64 ved det seneste VM i 2014. Det er en betydelig vækst, og det vil næsten helt sikkert skubbe kampene til senere tidspunkter i de tre tidszoner. FIFA vil forsøge at undgå aftenstart i PT i lighed med, hvad de gjorde ved VM i 1994.

Tidsplan

Efterhånden som FIFA's planer for 2026 fortsat bliver justeret og finpudset, står det klart, at turneringen bliver meget større end oprindeligt planlagt. Der vil nu være 104 kampe, hvilket er 24 flere end oprindeligt planlagt, og turneringens sendeflade vil stige med ca. 10 %.

De 104 kampe vil omfatte 12 grupper med fire hold, hvor de to bedste nationer i hver gruppe går videre til knockout-fasen. Formatet svarer til UEFA's, som har været anvendt ved de to seneste europamesterskaber.

Denne nye plan betyder også, at VM vil blive afholdt i et vindue på 39 dage, hvilket er 10 dage længere end turneringen i Qatar. Det vil tvinge arrangørerne til at frigøre flere datoer i de 16 værtsbyer og kan blive en udfordring for stadionansvarlige, som skal danse mellem fodbold, koncerter og andre arrangementer. Det er uklart, hvordan FIFA vil håndtere dette problem, men de er sikre på, at de kan finde en løsning.

Værter

FIFA valgte sidste år det fælles bud fra USA, Mexico og Canada frem for Marokko til at være vært for fodboldens største begivenhed. Det bliver første gang siden 1994, at Nordamerika er vært for VM i fodbold, og det bliver Mexicos tredje gang - en rekord. Det vil også være første gang, at Canada er vært for turneringen.

De byer, der blev udvalgt til turneringen i 2026, blev inddelt i tre regionale grupper: Øst, Central og Vest. Stederne blev udvalgt på baggrund af det antal kampe, de kan afholde, deres stadionkapacitet og andre faktorer.

Udvælgelsen omfattede nogle nytilkomne til VM, men de fleste af spillestederne er allerede velkendte for fodboldfans. Undtagelsen er Vancouver, hvis BC Place-stadion bruger et kunstigt underlag, som spillerne sagsøgte i 2015. Banen vil blive erstattet med græs, inden turneringen begynder. Den komplette liste over spillesteder findes her. Alle stadioner ligger i Nordamerika, 11 i USA, tre i Mexico og to i Canada.

 


 

 


Abonnement


   
Horisont Gruppen a/s | Center Boulevard 5 | 2300 København s
Tel. 32 47 32 30 | Fax. 32 47 32 39 | E-mail:

| Credits: Horisontgruppen.dk .